به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدعلی شجاعی در این برنامه اظهار داشت: در آستانه چهلمین سالگشت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هستیم که با توجه به تلاش های چهار دهه اخیر، امروز در کشور قابلیت ها و ظرفیت های فراوانی در بخش های مختلف وجود دارد و استان خراسان شمالی نیز از این امر مستثنا نیست.
دکتر شجاعی با بیان این که 45 درصد جمعیت خراسان شمالی روستانشین هستند، افزود: جمعیت روستایی در این استان بالاتر از متوسط کشوری است و بنده اعتقاد دارم باید با فراهم کردن امکانات مناسب و زیرساخت های لازم از مهاجرت این جمعیت مولد و تامین کننده مواد غذایی به شهرها جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: نرخ مشارکت اقتصادی روستایی در خراسان شمالی بالاتر از متوسط کشوری است و نرخ جمعیتی زنان روستایی فعال 35 و برای مردان 40 سال است و این یعنی یک جمعیت بسیار آماده به کار وجود دارد.
دکتر شجاعی تصریح کرد: خراسان شمالی دارای دو حوضه آبریز مستقل از دیگر استان ها، آب های مرزی سطحی مانند رودخانه سومبار و آب های زیرسطحی با قابلیت تبدیل به ارزش افزوده، محصولات باغی و زراعی مانند انگور و فرآوری های مربوط، ظرفیت های فراوان در بخش مرتع و امور دام است. وی خاطرنشان کرد: توجه ویژه ای به اقتصاد روستا دارم و این نگاه در سند توسعه استان دیده شده است؛ بنابراین به دنبال گسترش صنایع تبدیلی کشاورزی در استان هستیم تا با برنامه های توسعه ای، ارزش افزوده در راستای تلاش و زحمات روستاییان بیشتر شود.
دکتر شجاعی در مورد نحوه به فعلیت در آوردن قابلیت های بالقوه استان، مطرح کرد: خراسان شمالی دارای نیروی فعال و آماده کار و خیزش اقتصادی است؛ هم چینن نرخ بیکاری استان 10.7 است و از متولیان امر خواسته ام ایجاد صنایع تبدیلی و بهره مندی مناسب از ظرفیت مرز 301 کیلومتری با کشور ترکمنستان در سند توسعه استان پیش بینی شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در ادامه سخنان خود گفت: صنایع بزرگی مانند پتروشیمی بجنورد، آلومینای جاجرم و فولاد اسفراین در خراسان شمالی وجود دارد که باید با ایجاد صنایع خرد و متوسط نیازهای این صنایع بزرگ در خود استان تامین و فضای کسب و کار بهبود یابد.
دکتر شجاعی افزود: با وجود تمامی محدودیت ها و کمبود اعتبارات می توانیم با شناسایی درست اولویت ها، ایجاد انسجام اجتماعی و بهره مندی از تمام ظرفیت های نظام و حاکمیت در مسیر پیشرفت و توسعه گام برداریم.
استاندار با اشاره به وجود مذاهب، قومیت ها و فرهنگ های مختلف در خراسان شمالی، تصریح کرد: وحدت و انسجام از ویژگی های اصلی این استان است و مشارکت مردم در انتخابات مختلف بالاتر از متوسط کشوری بوده که نشان دهنده بلوغ سیاسی و اجتماعی مردمان این مرز و بوم است و بنده در مدت زمان حضورم در این استان به دنبال ایجاد همگرایی در بین تمامی نیروها بوده ام.
وی تاکید کرد: آرامش موجود در خراسان شمالی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی نوید بخش وجود بستری امن برای سرمایه گذاری است و یادآور می شوم تامین امنیت و زیرساخت وظیفه دولت و اشتغال و نان سفره مردم با بخش خصوصی است که امیدواریم این استان به عنوان فضای امن برای سرمایه گذاری به خوبی معرفی شود.
دکتر شجاعی ادامه داد: سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی فرصتی برای تامین بخش قابل توجهی از نداشته های استان بود که ایشان در این سفر بخش های کشاورزی و گردشگری را دو اولویت های اصلی پیشرفت و توسعه استان قلمداد کردند. وی توضیح داد: خراسان شمالی معروف به باب الرضا(ع) سالانه پذیرای میلیون ها زائر و مسافر است و 48 درصد یعنی حدود 200 کیلومتر از جاده جنگل گلستان هم در این استان است؛ بنابراین بخش گردشگری می تواند محور اقتصادی استان باشد.
وی مطرح کرد: نشست های مختلفی درباره توسعه اقتصاد گردشگری از جمله با دکتر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور داشته ام تا از پیکره پنهان گردشگری استان رونمایی شود.
دکتر شجاعی با اشاره به سفر استانی دکتر روحانی و کاروان تدبیر و امید در سال 94 به خراسان شمالی هم اظهار داشت: در این سفر پروژه هایی خوبی با هدف تامین زیرساخت ها تعریف شد که بخش قابل توجهی از آن ها به بهره برداری رسیده و بخشی دارای پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد است و تلاش می کنیم بقیه پروژه ها نیز سریع تر تکمیل شود.
استاندار خراسان شمالی هم چنین در پاسخ به پیامک های مردمی گفت: فاز2 پتروشیمی بجنورد را که خواسته به حق مردم است، پیگیری کرده ایم و با توجه به مذاکرات مختلف با شرکت های مرتبط با پروژه امیدواریم در آینده نه چندان دور محقق شود.
دکتر شجاعی ادامه داد: مردم شیروان دغدغه و نگرانی واگذاری کارخانه قند را داشتند که نوید می دهم دغدغه ها را از آنان دور می کنیم؛ حفظ و ادامه داشته های استان در بخش اقتصاد، صنعت و اشتغال بر عهده بنده است.
دکتر شجاعی افزود: برای بهبود فضای کسب و کار و توسعه اقتصاد استان نشست های مختلفی با بانک ها داشته ام و تاکید دارم هر آنچه که درست و قانونی باشد را مدیرانی که بخواهند با بنده ادامه همکاری داشته باشند، انجام خواهند داد.
وی با اشاره به نشست اخیر خود در تهران به اتفاق نمایندگان مجلس با دکتر نوبخت، محور این جلسه را تکمیل زیرساخت های توسعه استان به ویژه جاده بجنورد به جنگل گلستان و راه آهن ذکر کرد.
استاندار خراسان شمالی در پایان خاطرنشان کرد: در سفرهای شهرستانی خود در شهرها و روستاها با مردم ملاقات دارم؛ دیدارهای مردمی بیشتری را هم در مرکز استان و شهرستان ها با سامان بهتری برنامه ریزی و برگزار می کنیم.
استاندار خراسان شمالی با حضور در برنامه تلویزیونی صبح بخیر ایران شبکه یک سیما با اشاره به مواهب خدادای، مزیت های نسبی بخش های مختلف و ظرفیت های موجود استان گفت: خراسان شمالی، استانی برخوردار از پیشران های اقتصادی و آماده خیزش اقتصادی است.
نظر شما